Nice

De Côte d’Azure is misschien een beetje ver weg voor een weekendje. Goedkope vluchten en een slecht ecologisch geweten maken het een tastbare bestemming voor een kort bezoek.

Klimmen kun je er ook. Voornamelijk op wat rotsen verder van de zee gelegen. Le Baou de Saint Jeannet heeft enkele mooie multipitches van niet al te hoog niveau.(zelf hebben we de Malet beklommen, een simpele maar mooie route die goed afgezekerd is). Verder is de kloof naast deze rots rijk aan harde sportklimroutes. In les gorges du loup vindt je alles van 6a tot 9a+. Door de regen en natuurlijk ook gebrek aan klimniveau hebben we deze rotsen alleen van een afstandje bewonderd. deze tufa’s nodigen uit om hard te gaan trainen!

Dichter bij de zee valt er ook te klimmen op compact graniet/kalk. Wat voor een steensoort het is weet ik niet maar de ethiek dat er niet geboord mag worden in het massif van Estriel maakt het klimmen op hoger niveau spannend. Een set mephaken voor de moeilijke routes lijkt mij geen overbodige luxe.

Plaats een reactie